Kringloop Zuid

Lekker snuffelen in tweedehands warenhuizen kan bij de twee winkels van Kringloop Zuid in Maastricht en Valkenburg aan de Geul. Beide plekken om lekker schat te zoeken. Niets is fijner dan ineens die perfecte vintage koffer te vinden of zo goed als nieuwe kinderkleding voor een prikkie of dat ene item dat nog aan uw verzameling ontbrak.

 

2600 m² kringloop

Het filiaal in Maastricht is zo’n 2000 m² groot en het filiaal in Valkenburg aan de Geul zo’n 600 m². Beide vol met tweedehands van een goede kwaliteit. Meubels, curiosa, lampen, huishoudelijke apparatuur, kleding, woonaccessoires., boeken en speelgoed. Zowel koopjesjagers als schatzoekers kunnen hier hun hart ophalen.

 

Tweede kans

Kringloop Zuid is een stichting zonder winstoogmerk. Alle opbrengsten worden geïnvesteerd in werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor ontvangen zij geen subsidie. Kringloop Zuid helpt mensen een nieuwe start te maken en geven spullen een tweede kans. De spullen die niet worden verkocht, worden gerecycled. Elektrische apparatuur wordt getest en eventueel gerepareerd zodat ze weer even mee kunnen.

 

Bij Kringloop Zuid krijgen ze per jaar gemiddeld 1800 ton (1.800.000 kilogram) aan spullen binnen. Per dag werken er tientallen vrijwilligers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stagiaires om al deze producten te verwerken. Bij binnenkomst, om ze te sorteren en daarna een mooie plek in de winkel en online te geven.

En dan komen er per dag zo’n 1800 klanten die alleen maar hoeven te kijken of er iets tussen zit wat voor hen weer een schat is.

 

Oude huisraad is goud waard

Wat bij de een vergeten op zolder ligt, is voor een ander heel waardevol. Het kan zomaar zijn dat er bij u ergens op zolder ook nog wat spullen liggen waar u een ander heel blij mee kunt maken. Mensen met weinig geld bijvoorbeeld, of liefhebbers van tweedehands spullen.